Bezpieczna szkoła na przykładzie wydarzeń z PG 1

Nowy Dwór Mazowiecki - wszystko o tym, co dzieje się w naszym mieście. Wydarzenia, koncerty, imprezy, komentarze, polityka.

Re: Bezpieczna szkoła na przykładzie wydarzeń z PG 1

Postprzez disturbia » 16 Maj 2011, 15:17

No wlasnie mocno zaangazowani po jednej stronie od poczatku do konca.Pewnie bylyby bardziej wiarygodne,gdyby zalatwili ja jak Otto swoja ofiare.
Ludzie, którzy głosują na nieudaczników, zdrajców, złodziei i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami.
Awatar użytkownika
disturbia
Moderator globalny
Moderator globalny

Postprzez disturbia » 30 Maj 2011, 16:13

No i co z ta szumnie zapowiadana bomba jakos nawet huku nie slyszalam.
Ludzie, którzy głosują na nieudaczników, zdrajców, złodziei i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami.
Awatar użytkownika
disturbia
Moderator globalny
Moderator globalny

Postprzez rather » 30 Maj 2011, 17:49

To się nazywa stopniowanie napięcia :D
A ponadto uważam, że Straż Miejska powinna zostać zlikwidowana!
dietetyk Legionowo
Awatar użytkownika
rather
Administrator
Administrator

Miejscowość: Osiedle Młodych

Postprzez RafaÅ‚ » 31 Maj 2011, 12:03

gwałtu nie było,sprawa umorzona - gazeta nowodworska.
Nie jestem wściekły, dopiero zaczynam być zły
Rafał
Aktywny Użytkownik
Aktywny Użytkownik

Postprzez disturbia » 03 Cze 2011, 12:03

To umorzona,czy nie bylo gwaltu?Moze sie nie znam,ale chyba w takim razie powinno byc postepowanie zakonczone.Jesli sie umarza to z braku,nie wiem dowodow,czy czego tam jeszcze.
Awatar użytkownika
disturbia
Moderator globalny
Moderator globalny

Postprzez rather » 03 Cze 2011, 13:32

Dla mnie sprawa jest zakończona - jest wyrok sądu. Nie wnikam czy z braku dowodów, braku przestępstwa czy jakiegokolwiek innego powodu. Jeśli sąd uznaje, że sprawy nie ma albo nie ma podstaw do ścigania sprawców to nie ma z czym dyskutować.

Szkoda tylko, że w naszym dzikim kraju na taki wyrok trzeba czekać blisko pół roku, ale to temat na zupełnie inną dyskusję...
dietetyk Legionowo
Awatar użytkownika
rather
Administrator
Administrator

Postprzez artemiza » 09 Cze 2011, 11:58

mam pytanie w zwiÄ…zku z tÄ… sprawÄ… do distrubi ,jakie masz zdanie po przeczytaniu uzasadnienia sÄ…du o umorzeniu?
artemiza
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez mcba » 09 Cze 2011, 14:17

patrząc na dowody opisane w postanowieniu dość żenujące jest samo zatrzymanie oskarżonych(byłych), o czasie wykonania ekspertyz i samym postanowieniu nie mówiąc ...

ale nie o tym chciałem pisać, mianowicie od strony technicznej samego artykułu, a konkretniej zamieszczonych zdjęć postanowienia (mały off-top). Czyszcząc "szarości" na tych zdjęciach wyglądałoby to znacznie estetyczniej, można tego dokonać za pomocą narzędzia "poziomy" w darmowym programie GIMP ... ale to moje zdanie i nikt nie musi się z tym zgadzać :)
Image
Awatar użytkownika
mcba
Moderator globalny
Moderator globalny

Postprzez artemiza » 10 Cze 2011, 14:25

rozmawiałam z wieloma osobami i większośc ma takie samo zdanie,ale zastanawia mnie milczenie distrubi ,a miała tak dużo do powiedzenia
artemiza
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez rather » 10 Cze 2011, 15:31

Dysturbia od tygodnia nie zaglądała na forum (przynajmniej tak wynika z jej profilu), więc pewnie Ci za szybko nie odpowie. Ale nie tylko ona dała się wmanewrować w tą sytuację. Chyba pretensje należy mieć do sądu, który wydał decyzję o zatrzymaniu a nie do ludzi, którzy ją komentowali.

Ja też wypowiadałem się w tej sprawie, ponieważ w takiej sytuacji należy chyba wierzyć postanowieniom sądu a nie oskarżonym, którzy zawsze twierdzą, że są niewinni. A to, że sąd dał ciała to już nie moja sprawa.
dietetyk Legionowo
Awatar użytkownika
rather
Administrator
Administrator

Postprzez nowodworski24 » 10 Cze 2011, 21:49

Co do wyglÄ…du postanowienia :
- Jest zeskanowane
- Nie jest poprawiane poza zakryciem nazwiska (ofiary) po to żeby ktoś nie powiedział że jakieś przeróbki czy coś.

Ci co krzyczeli to wiadomo że teraz cicho siedzą - zresztą ci co protestowali też... Czas leczy rany niedługo każdy zapomni. Jak rodziny wygrają bądź nie procesy cywilne napewno o tym też nowodworski24.pl napisze
nowodworski24
Aktywny Użytkownik
Aktywny Użytkownik

Miejscowość: Nowy Dwór Mazowiecki

Postprzez disturbia » 16 Cze 2011, 15:04

Co moze dziwic,ale nie mam netu dlatego rzadko bywam.Co mysle o postanowieniu sadu?Mysle,ze mozna sobie nim wytrzec wiadomo co.Sad uznal,ze zeznania dziewczyny sa malo wiarygodne?I taki wlasnie byl cel calego tego cyrku od poczatku,przy wsparciu co niektorych mediow.Mam nadzieje,ze jestes z siebie dumny NOWODWORSKI 24.Zaraz pewnie odbijesz pileczke,ale zanim jakiekolwiek mieliscie podstawy forsowaliscie tylko jeden mozliwy scenariusz,ani nie zareagowliscie na to cale wiadro pomyj jakie wylewano na stronie o biednych,wrobionych dzieciach.Po trupach do celu,ale sie udalo.
Awatar użytkownika
disturbia
Moderator globalny
Moderator globalny

Postprzez artemiza » 17 Cze 2011, 16:37

Czytając twoje wypowiedzi distrubia sądze że albo jestes Natalią,albo kimś takim jak ona czyli po pobycie w szpitalu psychiatrycznym lub w ośrodku w Lesznie
artemiza
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez rather » 17 Cze 2011, 18:13

Proszę wszystkich uczestników dyskusji o szanowanie regulaminu, który obowiązuje na forum. Personalnie kierowane ataki i obrażanie innych uczestników są zabronione.
dietetyk Legionowo
Awatar użytkownika
rather
Administrator
Administrator

Postprzez artemiza » 18 Cze 2011, 09:20

Rozumiem że porównywanie chłopców do "OTTA" pisanie opini o sądzie,Chłopcach i ich rodzinach przez distrubię nie obrazają nikogo a w szczególności wszystkich zainteresowanych, rozumiem że wypowiadałeś sie rather o tej sprawie po to by o czymś pisać a nie po to by dotrzeć do prawdy. Ciekawe że nikt pisujących o tej sprawie nie ma odwagi przyznać że chłopcy są niewinni,bo według was zostali osądzeni najpierw bez wyroku na tym forum,póżniej niepotrzebnie rodzice ich bronili,a teraz wychodzi na to że ONA i jej rodzina miała prawo kłamać i sąd wydał niesprawiedliwy wyrok . Bardzo to dla niektórych wygodne, usprawiedliwiać wyrządzoną krzywdę .
artemiza
Użytkownik
Użytkownik

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasze miasto

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości