To i ja siÄ™ podzielÄ™ jakimÅ› przepisem. Ha!
Składniki:
- ryż (ok. 250 g)
- puszka tuńczyka (polecam z Lidla, bo tam mają tuńczyka z sosem, a nie sos z tuńczykiem
- puszka kukurydzy
- ogórki kwaszone (mały słoik)
- majonez (ewentualnie jogurt naturalny)
- pieprz, sól do smaku.
Czas wykonania: 15-20 minut.
Ryż gotujemy, odstawiamy do ostygnięcia. Następnie wrzucamy do niego tuńczyka, kukurydzę i pokrojone w kostkę ogórki. Dodajemy łyżkę stołową majonezu, żeby wszystko "skleić". Na koniec doprawiamy pieprzem i solą - z reguły używam tylko pieprzu
Bon Apetit! ;)
EDIT: Aha, polecam do pracy! Nie traci na wyglądzie, a na drugi-trzeci dzień smakuje najlepiej, bo ryż "przechodzi" tuńczykiem i ogórami